Robert Allen Zimmerman aka Bob Dylan kom til verden 24. mai 1941 i Duluth Minnesota, US. Dvs. at han blir 80 år 24. mai 2021.

 

60 år senere sto Bob Dylan med Bandet sitt på scenen i Krogshavn i musikk- og festivalbyen Langesund. Nærmere bestemt 28. juni er det 20 år siden at Bob Dylan endret Langesund og Telemark sin musikkhistorie for alltid. 

 

80-års bursdag og 20 års jubileum kan vi ikke la gå upåaktet hen. Lucky 13 har sammen med Rockers satt sammen et maraton arrangement i Bob Dylans tegn. Vi begynner feiringen lørdag 29. mai 2021 kl. 15 og slutter ikke av før stengetid.

 

Bob Dylan program for dagen

 

-Åpning TBA 

-Tidl. VG og PD fotograf og livslang Dylan-fan Roger Neuman viser et utvalg av sine mange Bob  Dylan bilder

-Talkshow med noen av arrangørene av Bob Dylan konserten i 2001

-Akustisk konsert med den fremragende Dylan-tolker Kim Eikenes

-Visning av NRK dokumentaren ”Da Dylan kom til Langesund” (Ildsjelene på kysten) fra 2002 

-Konsert med Dylan Bonanza”

-Dylan DJ

 

Det er lagt opp til et arrangement over mange timer og det vil derfor bli mulighet for å kjøpe litt let å bite i.

 

Nærmere om Bob Dylan festen

 

Dylan Bonanza

Dylan Bonanza er et band som opprinnelig ble satt sammen for to konserter på Buckleys Roots & Blues Joint i anledning Sir Bobs besøk i Oslo, oktober 2015 - men er samtidig et band som ser for seg et langt liv! Dylan Bonanza spiller låter fra hele Bob Dylans karriere – også fra den tidlige, akustiske perioden. Men – de gjør det konsekvent i elektrisk utgave. 

 

Bandet består av musikanter som har solid erfaring nesten fra den tida Bob Dylan begynte sin karriere! Øivind trakterer bassen og har fortid og nåtid i Junipher Greene. Kjell gitarist har fortid i legendariske Ruphus, mens Lasse som trakterer tangentene har spilt med «alle», både i studio og live – i fremste rekke Hellbillies og Sambandet. Arild på vokal har blant annet fem års erfaring fra Rolling Thunder. 

 

Bandet var med og feiret Sir Bobs 75 års dag 24.05.16 på Parkteateret, Oslo (arrangør Norsk Dylanologisk Selskap), og i Horten 28.05.16 (arrangør Horten Jazz club).

 

Dylan Bonanza består av: 

-Arild Rønsen (vokal) 

-Lasse Hafreager (keyboards, vokal) 

-Kjell B. Larsen (gitar) 

-Øyvind Vilbo (bass)

-Vidar Øverli (trommer)

 

Kim Eikenes

Kim kommer fra Kragerø og er frontmann i bandet Jellygo Valley. Kim er kjent som er fantastisk Dylan tolker og har i mange år opptrådt med Bob Dylan Revistid. En konsert med Bob Dylan revisitid er en reise tilbake i tid. Nærmere bestemt til starten av 60-åra. Kim Eikenes er alene på scenen, kun akkompagnert av sin gitar og munnspill.

Kjente og mindre kjente klassikere kommer som perler på en snor.

 

Da Dylan kom til Langesund

Dokumentarfilmen Ildsjelene på kysten ”Da Dylan kom til Langesund” ble produsert og regissert av Dag Erik Pedersen og Nils Gaup på bestilling fra NRK. NRK1 viste filmen første gang 4. juli 2002.   

 

Fra NRK’s arkiv:

Det handler om entusiaster, med stor E, i nærmiljøet og om hvor avhengig de små lokale samfunn rundt om i landet vårt er av dem.

Langesund, et lite tettsted på Telemark-kysten, har hatt en markant oppblomstring av turister i sommersesongen. Mye av dette skyldes en stadig økende kulturell utvikling på Wrigtegaardens scene. Hit kommer alt som kan krype og gå av våre kjente artister som Morten Abel, Morten Harket og a-ha, DDE og mange flere. De siste årene har også store kjente internasjonale artister som The Band, BB King og Jayhawks tatt turen til kyststedet.

Bob Dylan
Men en drøm har man alltid hatt i Langesund. Tenk å en dag få Bob Dylan, vår tids poet, til å spille i bygda. Denne ideen ble unnfanget allerede for 23 år siden, på en busstur til Göteborg på vei til nettopp en Dylan-konsert. I tiden etter er ideen blitt nærmest som en besettelse for entusiastene i Langesund.

I kveldens program skal det handler om fire menn som endelig har lykkes med sin store drøm. Vi følger dem de siste hektiske dagene før viseguden står på scenen, og blir med på opplevelsen den store dagen 

Dette er også en film som viser hva som egentlig kreves når en av rockens superstjerner endelig kommer på besøk til det minste stedet han noen gang har spilt på.

Men det er først og fremst en kjærlighetserklæring til håpet og drømmen om at det umulige er mulig, bare man jobber lenge nok - og aldri gir opp!

 

Roger Neuman

Livslang Bob Dylan fan og tidligere fotograf i VG og PD. Roger var på sin første Dylan-konsert i 1978 i Göteborg og siden er det blitt mange rundt om i Skandinavia. Roger var med i kulissene da Bob Dylan konserten i Langesund ble planlagt.

 

Talkshow med arrangør av Dylan konserten i 2001

Vi utfordrer noen av de som var med til å arrangere konserten i 2001 til å fortelle anekdoter og andre småhistorier fra da Dylan var i Langesund

 

Som nachspiel vil det bli servert Dylan relaterte låter fra husets Dylan-DJ