ORBO kan skilte med hele tre Spellemannspriser, som artist, i 2008/09 for albumet ”High Roller” med ORBO & the Longshots som skriver i 2009/10 for albumet ”Soul Deep” av Noora Noor og som produsent og låtskriver for albumet ”Inertia” av Gina Aspenes.

 

Ole Reinert Berg-Olsen aka ORBO var frontfigur i det norske bandet ORBO & the Longshots som han selv startet i 2000. ORBO & the Longshots ga ut 7 album i perioden 2004 til 2011, her iblant et livealbum. Bandet turnerte en del i USA og deres siste skive ”Praire Sun” fra 2011 kom blant annet inn på AMA-Charts der det ble omtalt som et mesterverk. 

 

I 2020 slapp ORBO sitt fjerde soloalbum ”Smoke & Mirrors”, fem år etter forrige album. På sine tidligere album har ORBO har kjente artister som Delbert McClinton og Jace Everett (Bad Things) medvirket Også på ”Smoke & Mirrors” er det bidrag fra kjente navne som den irske stjernen Gráinne Duffy, trommeslager Steve Ferrone (Tom Petty & The Heartbreakers) og vokalistene Angela Primm og Gayle Mayes. "Smoke & Mirrors er et album som bugner over med musikalsk overskudd med sin saglige miks av rock og pop. 

 

ORBO og hans band er klar for Langesund 17. mai-helgen når våren går over i sommerens musikalske tegn – VELKOMMEN