Håkon Høye har vært aktiv på norske og utenlandske konsertscener siden midten av 1990-tallet. Han var også aktiv i miljøet rundt den nå nedlagte klubben ”Muddy Waters” i Oslo tidlig på 2000-tallet og har siden den gang spilt med en rekke kjente artister i inn- og utland. 

Han er medlem av både Billy T Band og Joakim Tinderholt & His Band. Han var tidligere også medlem av Amund Maarud Band og har medvirket på innspillinger for internasjonale stjerner som Mitch Kashmar, Kid Ramos, Jackie Payne, Nappy Brown og Tad Robinson. Han har også deltatt på bl.a. Louisiana Red’s ”Back To The Black Bayou” som var nominert til to Blues Awards (Bluesens Grammy) i Memphis i 2010 

Håkon Høye ga ut sitt første soloalbum ”Bout Time” i 2013 til flotte anmeldelser fra kritikere.

Hele seks år måtte vi vente til at oppfølgeren ”Night at the Surf” som kom ut i 2019. Men det var ventetiden verd. 

 

“A dash of Soul, a pinch of Gospel, a spoonful of Blues and a pint of good ol’ Rock ‘n’ Roll…“

 

På ”Night at the Surf” tar Håkon oss med ut i sumpen og ned i de mørke bakgater. Her møter inspirasjonskildene Pops Staples, The Band og The Rolling Stones med de mer klassiske bluesartister. Et helstøpt album som vel fortjent ble nominert til Spellemannsprisen i 2019 i klassen for blues sammen med bl.a. Vidar Busk, Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm.

 

Håkon Høye har gjestet Rockers et par ganger tidligere som gitarist i Joakim Tinderholdt & His Band, men nå gleder vi oss til få besøk at Håkon med sitt eget band.

 

Håkon Høye & The HoneyTones er

 

Håkon Høye - gitar, vokal
Per Tobro - bass
Kasper Værnes - saksofon
Vetle Larsen - trommer