OPERAFEST på Rockers 11. mai 2021 kl. 19 (døra åpner kl 18)

 

Denne kvelden hedrer vi Langesund sin store operasønn, Lorentz Severini Skougaard. 

 

Det blir konsert-foredrag med Roger Normann og opera med baryton/tenor Vegard Arnesen Bakke, sopran Eriko Saito og pianist Gudrun Klakegg. 

 

Om artistene

 

Vegard Arnesen Bakke begynte å interessere seg for opera og musikkteater da han var 16 år, og har jobbet med musikk siden. Han har sin sangutdanning ifra Universitetet i Stavanger(IMD) og musikkonservatoriet i Roma. 

Vegard debuterte for Nasjonaloperaen på turné med Un Ballo in maschera i rollen som Silvano i 2011. I tillegg til å jobbe som sanger, er han sangpedagog og konsertarrangør i Telemark.

Eriko Saito er født i Hokkaido i Japan. Hun har jobbet som freelance sanger og sangpedagog siden 2013. Hun tok klassisk sang utdannelse på Kunstuniversitetet i Tokyo og Musikkonservatoriet i Roma. I 2017 tok hun master i klassisk sang på Universitetet i Agder. 

 

Eriko underviser for forskjellige aldre og nivåer, de siste årene har hun samarbeidet med Vegard A Bakke og de har organisert elevkonserter sammen.

 

Hun jobber også som kordirigent i Telemark og det er også en fin måte å kunne dele hennes kunnskap om stemmebruk. 

 

Gudrun Klakegg er utdannet pianist (1991 - 98) ved Norges Musikkhøgskole. Hun mottok Rikskonsertenes lanseringsstøtte år 2000, og holdt sin debutkonsert året etter. Hun var ansatt som akkompagnatør ved Norges Musikkhøgskole fra 1998 - 2006. 

 

Gudrun har nå stilling som pianist og musikklærer ved Skien videregående skole, musikklinja. Hun har en variert erfaring som utøver, både i kammermusikalske sammenhenger og som solist. Festspillene i Bergen, Ultimafestivalen, Vinterfestspill i Bergstaden og Trondheim kammermusikkfest er noen av festivalene hun har spilt ved, og hun har vært både solist og orkesterpianist med Kringkastingsorkesteret (KORK). 

Forøvrig er hun en allsidig pianist som kjenner seg hjemme både i den klassiske musikken og populærmusikken.

 

Roger Normann er tidligere museumsbestyrer, lokalhistoriker, leder av museets venner i Bamble og har siden 2015 drevet Eik Gård sammen med sin ektefelle Anne Lene.  

 

Om Lorentz Severin Skougaard

 

Lorentz Severin Skougaard (1837-1885) var en norskfødt fetert tenor. Han var bror til offiseren Johan Skougaard som i 1905 var ordfører i Kristiania.

 

På kirkegården i Langesund finner man et vakkert minnesmerke over Lorentz Severin Skougaard. Han kom fra skipsrederfamilien Skougaard i Langesund og utdannet seg til operasanger i Paris og Italia. Scenenavnet hans var Skougaard-Severini. 

Minnesmerket på kirkegården i Langesund, som har navnet Brotherly Love, ble utformet av den amerikanske billedhuggeren George Gray Barnad på oppdrag fra den merikanske symaskinmagnaten Alfred Corning Clark (1844-1896). Minnesmerket ble laget for å hedre Lorentz Severin Skougaard og det 19 år lange forholdet de to mennene hadde hatt. Clark var styrtrik familiemann i US, men levde også et langt mer homoorientert liv, særlig på sine reiser i Europa. Clark og Skougaard reiste sammen og bodde delvis sammen gjennom alle disse årene. Clark ble tett knyttet til familien Skougaard og til Langesund, og han finansierte mange prosjekter for byen. Til hans ære gav skipsreder Skougaards familie Langesunds gamlehjem navnet Clarks Minde.

 

Operafest arrangeres av artistene selv.

 

Billettpris: 300 kr.

Billetter kan kjøpes i døra før konsertstart via vipps eller kontant. Man kan også forhåndsbetale via vipps til 41251846(vennligst legg ved arrangementsnavn, navn og antall billetter) Oppgi navn ved ankomst.