NORSK RÅKK er for et utstrakt publikum det nærmeste du kommer euforisk lykke fra en konsertscene. Det Oslo-baserte bandet har i over 10 år turnért land og strand rundt med sin ska- og punkinspirerte rock, og de er kjent for å være et svært bra liveband. Tekstene er på norsk, og de stiller med full blåserekke.  De har gitt ut 3 album, en EP og flere singler, og fullengder nummer 4 er nå rett rundt hjørnet. Plata har fått navnet «Balansekunstnere». I en verden dominert av engelskspråklig musikk, har bandet en klar målsetning: Å gi ut god rock med norske tekster. Derav navnet NORSK RÅKK.

 

Per idag fremstår NORSK RÅKK som et mer helstøpt band enn på tidligere album. De er i stallen til United Stage Norway, og har signert med plateselskapet Fucking North Pole Records. På deres forrige album ”Helgardert” (2018) gikk NORSK RÅKK nye musikalske veier sammen med produsent Jørn Christensen, og skiva har sin helt unike identitet. Lydbildet var fornyet, men uten å gå på bekostning av grunnidéen som bandet har fulgt siden starten. «Helgardert» fikk veldig gode omtaler, og bandet hadde en releaseturne i forbindelse med lanseringen. De spilte da også på flere festivaler, som Bukta, Kanalrock, Festivalen Sin, Klubb Øya og Klubb Pstereo. 

 

Samarbeidet med Christensen fortsetter på albumet «Balansekunstnere» som slippes 2.oktober 2020. Dette har et noe hardere og mere «rocka» uttrykk enn tidligere, og blåserarrangementene har funnet sin plass ytterligere. Bandet har allerede prøvd ut noen av låtene til albumet live, og publikum som har hørt disse på konsertene vil kunne bekrefte dette.  Plata inneholder 9 nye låter som alle er skrevet av vokalist og bassist Torstein Eriksen. I tillegg er det med en frisk nyinnspilling av låta «Det Beste Laget» fra en utgivelse i bandets ungdom. Bandet har denne gang fått med seg noen musikalske forsterkninger til å sette sine preg på plata. Mikael Lindqvist (DumDum Boys og Løkbrød) spiller keyboard på noen av låtene, og Ida Dorthea Horpestad (Blomst og The Ida) synger hovedvokal på låta «Hånd i Hånd» og korer på flere av de andre låtene. Flere av låtene på «Balansekunstnere» har blitt gitt ut som singler det siste halvåret, og bandet gleder seg stort til å presentere resten av låtene både på plate, og live når den tid måtte komme. 

 

Albumet gis ut både digitalt og på LP, der et begrenset antall kommer på grønn vinyl. Og innpakningen er et lekkert gatefoldcover med tekstene til alle låtene. Plata gis ut av Robert Dyrnes og Fucking North Pole Records.

 

NORSK RÅKK sin «mission statement» er å spille og produsere rock der blåserarrangementene står helt sentralt i lydbildet. «Balansekunstnere» er et godt eksempel på at NORSK RÅKK har mer å gi enn bare ska/punk-relatert materiale. Så publikum kan forvente seg større variasjon og flere musikalske krumspring på kommende utgivelser med NORSK RÅKK.