Elvira Nikolaisen legger ut på en liten turné denne sommeren på et lite utvalg med spillesteder som blant annet fører henne til Langesund og Rockers.

 

Elvira beskriver turneen slik: -Nå skal jeg snart ut i verden med ny musikk, men i mellomtiden reiser jeg ut på tur med mine favorittsanger, sanger som får håpet og gleden og nysgjerrigheten til å våkne igjen. Vi lever i en spesiell tid, og vinteren må til for at våren skal finne sted. Men det er lov til å glede seg over livet, også mens man venter på bedre tider. You must believe in spring and love!

 

Med seg har Elvira ingen ringere enn Terje Norum på tangenter. Terje Norum var nominert til Spellemannsprisen i klassen Viser for albumet «Skogslusken», som han ga ut sammen med Trond Granlund i 2020. 

 

Duoen kommer til Rockers 30. juni for å ta oss inn i sitt harmoniske og underfundige univers. Hun har siden debuten i 2006 vært en av de fremste og mest suksessrike artistene i sin generasjon, og hun både skriver, synger og spiller piano selv.

 

Elvira leverer alltid flott pop med sterke melodier og meningsfulle tekster. Hun er utvilsomt en av våre beste låtskrivere, og fremfører de alltid med en innlevelse og tilstedeværelse få andre i landet gjør etter henne. 

 

Hun debuterte i 2006 med albumet ”Quiet Exit”, hvor hitsinglene ”Egypt Song” og ”Love I Can't Defend” er hentet fra. Albumet ble produsert av Knut ”Euroboy” Schreiner fra Turboneger, og Nikolaisen skrev selv både tekster og melodier. Albumet fikk veldig gode kritikker og både VG, Dagbladet og Aftenposten rullede terningkast 5. Albumet ble en storselger og var faktisk det 14. mest solgte albumet i Norge dette år.

 

Samme år som debutalbumet kom ut sang hun duett med Bjørn Eidsvåg i sangen ”Floden” som ble utgitt på sistnevntes album Nåde. I denne sangen synger Elvira på sin egen dialekt fra Moi. Sangen er blitt en av de største hit for Bjørn Eidsvåg og er den dag i dag ofte å høre på radioen. 

 

I 2008 kom oppfølgeren ”Indian Summer” ut, en på mange måter forlengelse av debutalbumets musikalske uttrykk, men med et kanskje mørkere tilsnitt. Allikevel, Albumet fikk god mottakelse, og singelen ”The One You Cannot Keep” klatret høyt på radiolistene.

 

I 2011 ble ”Lighthouse” utgitt. Det ble en plate som utforsker de store toppene og de lave bunnene, et soulfylt popalbum fullt av ambisjoner og lidenskap i forhold til musikken. Der det ikke lenger nytter å være et helgarderingsmenneske, der de skarpe kantene har blitt beholdt og der mennesker forsøkes nås gjennom musikk. Det er ikke mange som gjør dette like bra som Elvira Nikolaisen.

 

Det fjerde album ”I Concentrate on You” kom ut i 2013 i nært samarbeide med jazzmusiker og produsent Mathias Eick. I flere år hadde Elvira båret på en hemmelig drøm om å spille inn et album med andres låter, nærmere bestemt utvalgte ballader fra det som ofte kalles "den store amerikanske sangboka". Albumet er et stemningsfullt, personlig og sterkt album fra to fremragende musikere og formidlere.

 

Etter at det har vært stille på albumfronten en årrekke har Elvira det siste året jobbet med nytt album, og mens vi venter med spenning er det bare å glede seg til en storslagen aften med masse hjerterom, filosofi og litt samfunnskritikk.