Det er en god stund siden medlemmene i Berserk Bastards gikk under jorden og tilsynelatende forsvant ut av rampelyset for godt. Bandet som svært aktivt erobret små og store havner i hele verden i lang tid, var som forduftet. Men så, i begynnelsen av sommeren 2019 kom det gledelige livstegnet fra bandet i form av en gave: en eksklusiv vinyl og konsert til fansen..! Bandet fikk blod på tann og heiste på nytt seilene og la ut på turne. Nå ryktes det om en ny plate og vær forberedt, de kan plutselig dukke opp i en havn nær deg..!

Sangene på debutplata "Sailing Away" ble til ombord på seilbåten "Berserk" når frontmann Fredrik Andreas Juell var kokk på skuta som seilte fra Puerto Rico i Karibia og gjennom Nordvestpassasjen. NRK lagde en TV serie om seilasen, hvor Jarle Andhøy var kaptein.

På turen fra Puerto Rico og på kryss og tvers i de karibiske farvann begynte Fredd å lage låter om havet, men når Fredd møtte amerikaneren Stephen La`Pierre på Marina Hemmingway på Cuba tok den musikalske delen av eventyret virkelig form..! 

Låtskriverne Fredd og Stephen lot seg inspirere av havet og livet ombord, og jammet frem låter, riff og melodier med den karibiske sola i ryggen og lokal rom på nattbordet. Etter diverse sing along versjoner på dekk gjennom resten av ekspedisjonen, fant låtene sin naturlige form både lyrisk og melodisk. Etter denne vellykkede, men ekstreme seilasen, fortsatte Fredd med å reise verden rundt for å samle mannskap til bandet og spille inn låter til albumet "Sailing Away". Innspillingene ble gjort i Havanna, Boston, Nashville, Praha og Oslo med till sammen 48 ramsalte musikere. Tilbake i hjemlandet noen måneder senere ble bandet Berserk Bastards satt sammen og flere låter spilt inn hos Kim A.Modalsli i Sunflower Studio i Oslo. En dramatisk brann i lydstudioet satte innspillingene på vent. I tillegg forsvant de originale demoene opp i røyk.

Vinteren 2010 fortsatte arbeidet med å ferdiggjøre låtene. Berserk Bastards dro til Praha og Sono Records, et studio som har jobbet med bl.a. David Bowie, Linkin Park, Limp Bizkit, Living Colour og mange andre kjente internasjonale artister. Med produsent og lydtekniker Milan Cimfe og strykere fra Praha Symfonikerne ble albumet finurlig skrudd sammen og gitt ut. Albumet ble umiddelbart en suksess og gikk rett inn på VG lista Topp 20. Musikken bærer preg av omgivelsene den ble skrevet i, og kan ikke bli beskrevet som annet enn godstemnings musikk som fenger og innbyr til fest.

Tittelsporet "Sailing Away" er en hyllest til de som aldri kom tilbake etter den forrige "Berserk" ekspedisjonen. Med på innspilingen har vi: Michael Krohn (Raga Rockers), Bjørn Müller (Backstreet Girls), Petter Pogo (Jokke og Valentinerne), Bebe Risenfors (Tom Waits), Alex Rosen, Stein Bull Hansen, Merethe La Verdi, Dr. Erik og mange mange fler...

 

Albumet er produsert av Fredrik A. Juell, Kim A Modalsli og Bjørn Magne Hansen sammen med lydtekniker Milan Cimfe. Albumet, samt nye låter er å finne på Spotify og alle andre strømnings tjenester.