ENGLA & BANDITTA er et fyrverkeri av et band, 

med stor spilleglede og elektrisk formidlingsevne!

Engla & Banditta befinner seg i et viltvoksende rocka landskap og består av fem råtøffe damer som gir jernet på scena! Den kritikerroste artisten Tove Bøygard fronter bandet, og repertoaret spenner fra hennes egne mest rocka låter til bandets unike versjoner av de tøffeste damene i verdensrocken, ofte oversatt til halling. Her får du servert det ypperste fra Joan Jett og Patti Smith til Dolly Parton, og de svinger heller ikke utenom Jokke!

 

TOVE BØYGARD: Har gitt ut 8 plater med egne låter, der samtlige utgivelser har mottatt ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Aftenposten har gitt terningkast seks og konstaterte at Tove Bøygard er «en formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver». Dagsavisen kvitterte med: «Kunne vært Springsteen på sitt beste og mest klartenkte». Dagbladet beskrev henne som: «En god miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith», og svenske HiFi och Musik utnevnt henne til «Nordens bästa contrysångerska». Hun er også kjent fra duoen Bøygard, som med plata ”Blågras på Skrindo”, ble Spellemannsnominert i 2014. Som tidligere pønkspillende Blitz-gitarist er hun storfornøyd med at Engla & Banditta er totalt sjangerblinde med rocka strenger i alle retninger!! www.toveboygard.net

 

SARA ANDERSSON: Svenskeimport av en gitardame som speller fletta av de fleste, uavhengig av kjønn. Sara er et råskinn på scena, som med sin trådløse Gibson fort kan sitte på ryggen din og spelle dette årets mest hårete solo. Attpåtil skriver og synger hun fantastiske viser på svensk. Sara har blant andre spilt med Split Image og Halvsøstra til Kirsty, og spiller nå i Cocktail Slippers!

 

VENJA RUUD NILSEN: Kastanjett-spillende bassist som er så groovy at det er umulig for folk å stå stille når hun slår an tonene som treffer midt i mellomgolvet! Merittlisten over band hun har bassa i er lang, - vi nevner her: Halvsøstra, Gaya, Keisersnitt og Rimestad Rock and Polka band.

 

BENTE MARI MORTENSEN: Torskejegern fra Vega gir deg blåtoner og ramsalte rytmer fra den ytterste nøkne ø. Med saksofon, stemme, klang og rytme kan hun klemme vann ut av den hardeste stein. Hun har rokka og spilt i hele Norge fra Longyearbyen i nord til Oslo i sør. 

 

ANN KRISTIN GÅSBAKK: Oppfostret på Trønderrock, korps og gospel gjør denne trommisen frisinnet og leken - solid fundamentert i en stødig rockefot.
Fra en tidligere variert rekke av sjangere og form, er hun for tiden også trommis i XELERATE og Cocktail Slippers.