Robert Skarsbakk er en eksiltrønder som nå har bosatt i Sandefjord. 

 

Robert debuterte i voksen alder i 2016 med «Like Everything is OK» med fantastiske anmeldelser. Bl.a. rullet Øyvind Rønning i Dagbladet terninkast 5 og skrev

 

«Denne norske debuten vil du ikke gå glipp av! ... I en alder av 38 solodebuterer han med et imponerende album med ti egne låter i americana-sjangeren, som grovt sett kan forklares som en miks av rock og country.»

 

Albumet ble mixet av selveste Jim Scott, som er kjent fra sine produksjoner med Wilco, Red Hot Chillipeppers, Rolling Stones mm.  

 

Den vanskelige oppfølgeren »Maybe Someday» ble gitt ut i 2020, og står ikke tilbake for debuten. Albumet ble spilt inn «live» i Fivestar Studios i Los Angeles, CA og mixet av Jonathan Wilson som er kjent produksjoner som Father John Misty, Dawes mm.  

 

Sjangermessig lander artisten i landskapet Americana. En sjanger som har vokst seg stort her i Norge de siste årene, med en rekke artister som har bemerket seg i utlandet, på en slik måte at sjangeren har fått et eget navn, Nordicana!

 

Til Rockers tar Robert Skarsbakk med seg:

Freddy Augdal Wike

Roar Skjelbred

Anders Gleditch

Freddy Holm

 

Med fare for en viss avhengighetsrisiko anbefaler vi at du sjekker ut Robert sine to skiver https://open.spotify.com/artist/2MiypfPC5ICuEnPA2Kr7VV?si=fDATJEteRWKGMe3PcrMMqw

 

Robert Skarsbakk på facebook: https://www.facebook.com/robertskarsbakkartist?locale=nb_NO

 

Sjekk også https://robertskarsbakk.com