Tor Ærlig og Detektivene spilte på Rockers sommeren 2020 og Tor Ærlig duo på høsten 2021. Responsen etter begge har vært utrolig bra og det er flere som har ønsket gjenhør med Tors karakteristiske alvorlige-, humoristiske- og triste tekster på melodiøse låter. Nå kommer Tor med hele bandet for å spille julen inn.

 

Tor Ærlig og Detektivene serverer norske tekster og fengende musikk. De synger om alt fra blodig hevn og parteringsdrap til angst, gjeld, og identitetskrise. Slepent innpakka i drivende, poppa rock med melodier som fester seg mellom øra. 

 

EP-en Columbo kom seint i 2016 og singelen «Jeg og Meg»/»Egoland» tidlig i 2018. Allerede før LP-debuten havnet bandet på Dagbladets liste over de 25 beste plateartistene i Telemark de siste 40 åra, uansett sjanger. Høsten 2019 kom så albumet «Poetisk Rettferdighet», spilt inn på Klyve i Skien, men mikset og pålagt stryk og blås av Kid Andersen med crew, i Greaseland Studios, San Jose, California. Etter en morsom foto- og videoshoot med Sigurd Håkon Øyvang fikk skiva også et knallbra cover designet Sten E. Moe. Signe Salvesen og Nicolae Bogdan er også med og krydrer albumet.

 

Låtskriver og frontfigur Tor Erling Naas holder til på Sandøya og er kjent som tegneserieskaper og forfatter. Med bandet Kaptein Tordenbrak og låta "Generasjon f.eks." oppnådde han å bli A-listet på P3 og gi ut albumet "UT" på Sonys Columbia-label. De resterende fire detektivene holder til henholdsvis i Skien, Porsgrunn, Brevik og Langesund. Carsten Holt og Kim Wild på bass og trommer er kjent fra bl.a. Neperud, Bones of My Uncle, Scream Opera og ikke minst som Cesh og Kim. Gjermund Ulvang Hagen har spilt i Green Mountain Haze og Wishful Sinful, mens Langesunds egen Frank Robert Thomsen på keyboard og banjo bl.a. spiller i Det Nedsablede Compagnie og neppe trenger nærmere introduksjon. 

 

Sensommersingelen «Tidevann» fra 2019 med hjemmelagd Super 8-video ble sett av mange på facebook i fjor. Den ble etterfulgt av låta «Som på film» med skummel video innspilt i Brevik Bymuseum. I kjølvannet av den nye plata satser Tor Ærlig og Detektivene på å spille mye rundt, både i og utenfor Telemark, samtidig som låter øves inn til nye produksjoner.

 

I 2021 slapp Tor Ærlig sitt første soloalbum "Vinger av Papir" hvor rocken var lagt til side til fordel for rolige og mer melankolske arrangementer.

 

Tor Ærlig og Detektivene på Rockers er:

Tor Erling Naas: Vokal og gitar

Carsten Holt: Bass og koring

Kim Wild: Trommer, perkusjon og koring

Gjermund Ulvang Hagen: Gitarer og koring

Frank Robert Thomsen: Keyboard, mandolin, banjo og koring

 

Detektivenes videokanal på youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCleJz03janzfag86OzjaywQ

 

Tor Ærlig og Detektivene på Spotify: https://open.spotify.com/artist/2x4Uaz1dIOEbMXp2Po95pc?si=goIBbupHQAi01wsCCK5SEw

 

Tor Ærlig & Detektivene på Facebook: https://www.facebook.com/Tor-Ærlig-Detektivene-458847000930365?locale=nb_NO