Christoffer Lund-Andersen aka KID ANDERSEN fra Herre bør i Grenland være et meget kjent navn blant de fleste med bare lite grann musikkinteresse. Han dro i ung alder til USA og holder til i San Jose i California sammen med sin vokalistkone Lisa Leuschner Andersen. 

 

Kid tar i år juleferie i Norge og vil avholde noen ganske få eksklusive konserter i sitt gamle hjemland. Vi er så heldig å få ham til Langesund og Rockers 28. desember for en konsert med romjulsblues. 

 

Ute i den store verden er Kid Andersen uten tvil den mest imponerende og mest anerkjente bluesgitaristen som Norge har oppdrevet. Kid’s kraftfulle og kreative gitarspill er førstevalget til flere av de aller største navnene i Amerikansk Blues, som Charlie Musselwhite, Elvin Bishop og selvfølgelig Rick Estrin & The Nightcats. Sistnevnte blir titt og ofte kåret til «Årets band» i USA. 

 

Ved siden av sin egen musikerkarriere driver Kid også studioet “Greaseland”, som mange mener er Bluesens nye Mekka, både som plateinnspillings studio og under pandemien som planetens hovedleverandør av Live Stream blues program. Han har produsert en lang rekke album for både norske og amerikanske artister. Flere er nominert eller har vunnet priser som Spellemannsprisen, Grammy med flere. Kid har også vunnet Bluesprisen under Notodden Bluesfestival tilbake i 2011, som også Billy T. gjorde det i 2021.  

 

I Norge opptrer Kid med sine gamle venner og ringrever i Norsk Blues, Alex Pettersen og Billy T, og de leverer et show fullt av energi, dyp blues og humoristiske krumspring. Og hvem vet om det kanskje kan dukke opp et par overraskelser ... 

 

Kid Andersen på Spotify

Kid Andersen på Facebook