Mr. Blues is coming to town …

 

Vi husker alle de mange legendariske årlige konserter Reidar Larsen og hans band spilte i Langesund fra slutten av 80-tallet og langt inn i 2000-tallet. Reidar var nærmest som en institusjon å regne i Langesund i en lang årrekke. Langesundsvennen hadde fast helg på sommeren og var gjerne også en tur innen om i løpet av vinteren. I 2022 inviterte vi Reidar og hans band «Hjemmelaget» til Rockers og Langesund, og hvilken konsert det ble ... stinn brakke og høy stemning ... Reidar har absolutt ikke mistet grepet og viste at han stadig er Mr. Blues på disse breddegrader.

 

Vi har invitert Reidar Larsen og Hjemmelaget tilbake Sankthansaften 24. juni. DumDum Boys varmer opp på Wrightegaarden og Reidar med band fortsetter festen med konsertstart kl 23. Denne kveld kan fort gå inn i Musikk- og festivalbyens historiebøker.

 

I dag regnes Reidar som en av bærebjelkene og veteranene i norsk blues, med utallige opptredener på klubber og festivaler i inn- og utland (særlig USA og England), 15 egne plateutgivelser (en Spellemannpris, tre gullplater), plateutgivelser med band som Stavangerensemblet og Smalhans og om lag 100 større og mindre bidrag på andre band og artisters utgivelser. Samarbeidsprosjekter og gjesteopptredener med artistkolleger som Terje Tysland, Øystein Sunde, Marius Müller, Kristin Berglund, Hungry John, Rita Eriksen, Ole Paus, Jonas Fjeld, Steinar Albrigtsen, Svein Tang Wa og «alle» i nærheten av norsk blues og roots er også blitt en del av erfaringsbagasjen. I tillegg kommer opptredener med Roy Rogers og andre besøkende artister som «Banana» aka Lowell Levinger, Lowell Fulson, Alexis Korner, Peter Green, Mike Vernon, Royal Southern Brotherhood, Delbert McClinton, Mike Ledbetter & Mike Welch, Garth Hudson og Louisiana Red både live og på plate. Reidar kan også se tilbake på mange års samarbeid med Ann Sinclair & The Spirit Of Love Singers fra Cotton Club i Harlem, New York, hvor Jan Erik Kongshaug var sentral i arbeidet med et par konsertplater. På det meste har Larsen hatt om lag 120 opptredener per år, men han er nå nede i et mer moderat tempo med «bare» ca. 75. De siste par årene har også sideprosjektet Froddi & Compagniet vokst fram.

 

I 2020 fyller Reidar 65 i tillegg til han han feirer 50 år som artist. Et dobbelt jubelår innledes i slutten av januar med opptreden på pianoblues & boogie-festival i et teater sør i Paris. Så går det slag i slag med bl.a. Nidaros Blues i Trondheim, Dalane Bluesfestival i Egersund, Kardamili Jazzfestival i Hellas, Skånevik Bluesfestival, Notodden Blues Festival, Blues in Hell i Stjørdal osv. i tillegg til konserter på mange større og mindre klubbscener. Forhåpentligvis blir det også ferdigstilling av en eller to nye plater i løpet av året, da flere norske og engelske sanger er mer eller mindre klare.

 

Reidar jobber for tiden hovedsakelig med «hjemmelaget» som band:

Arne R. Skage: Gitarer

Roald Brekke: Bass

Atle H. Strøm: Trommer

 

Egne albumutgivelser:

2015: «Blåtoner fra bakrommet»

2012: «Ekko fra Hovigs Hangar» (Live fra Notodden 2010)

2009: «Kom inn te oss» (Spellemannpris)

2006: «Crossing» (sammen med Roy Rogers)

2003: «Mr. Blues Is Coming To Town - The Very Best Of Reidar Larsen» (samleplate)

2001: «This One’s On Me»

1997: «Storyteller»

1995: «Statement vol. 2» (Live fra Cotton Club, NYC)

1994: «Statement, vol. 1» (Live fra Cotton Club, NYC)

1993: «Robbery» (Gullplate)

1993: «Blues i box»  (Limited edition samleboks med ekstra spor)

1992: «Boogie Bastard»

1990: «Last Train Home» (Gullplate)

1987: «You Don’t Have To Black To Be Blue» (Gullplate)

1985: «Red, White & Blues» (med Mike Vernon og engelske musikere)

1982: «I’m A Bluesman»

(Gullplate = mer enn 25.000 solgte eksemplarer)

 

Diverse priser og utmerkelser:

2017: Rogaland Music Wall Of Fame (Musikkbiblioteket)

2015: Musikkprisen - Dalane Bluesfestival

2014: Notodden Walk Of Fame

2009: Spellemann i blueskategorien (for «Kom inn te oss»)

2005: Blue Note Award for «Outstanding R&B Music» fra National Association of Rhythm & Blues Dee Jay’s (USA)

1999: Århundrets lokale album - Stavangerensemblets «Ta ein kjangs» (Stavanger Aftenblad)

1994: Bluesprisen - Notodden Blues Festival

1992: Wrigthegaardsprisen, Langesund

 

Reidar på Spotify

Reidar på Facebook