Fredag 28. oktober 2022 kom meldingen om at den siste av pioner inne rock ‘n’ roll-musikk var gått bort, 87 år gammel. Dette kom ikke som en overraskelse da det i flere dager tidligere ble annonsert ved en feiltagelse at han var død.   

 

I Norge og spesielt i Grenland har flere musikere hatt et tett og nært forhold til Jerry Lee. Frederik Mustad og Gøran Grini har vært blodfans siden de var guttunger, og har lenge hatt en drøm om å lage et skikkelig show for helten. Nå realiseres drømmen og de har fått med seg en haug med dedikerte artister og musikere som alle har forhold til musikken hans, både fra Grenland og andre steder i landet.

 

Det blir en fantastisk reise i Jerry Lee Lewis sin lange karriere fylt med rock ‘n’ roll og country musikk. Det blir gjenhør med alle de store klassikere, men også drøssevis av de mer ukjente sider fra The Killer’s repertoara. 

 

Overskuddet fra arrangementet vil gå til «Katrines kamp for livet» så hun kan få den hjelp hun trenger på Røysumtunet. Alle artistene og musikerne stiller opp for å hylle en av de største rock ‘n’ roll pionerer, og for å bidra til Katrines og Gørans kamp.

 

Det vil bli servering av forfriskninger

 

Jerry Lee begynte å spille piano allerede da han var 8 år. I 1956 ble han oppdaget av lydteknikeren i det legendariske Sun Studio, Jack Clement, og debuterte med singlen «Crazy Arms» samme år. Året etter slo han igjennom med låtene «Whole Lotta Shakin’ Goin’ On» og «Great Balls of Fire». Den gang i 1957-58 var han en blant ytterst få rockabilly-artister som kunne måle seg med Elvis Presley i popularitet. Som Rolling Stone Magazine skrev «Great Balls of Fire får Elvis til å høre tam ut».

 

Jerry Lee sin biografi er imponerende. Han har utgitt 40 offisielle studioalbum og 8 livealbum i tillegg til såkalte duettalbum, filmmusikk, utallige samlealbum for ikke å tale om alle singlene. 

 

Det vil bli servering av forfriskninger fra bar i foajeen.

 

Disse artister og musikere vil du kunne oppleve på Sentrumsgården 4. mars 2023:

Stephen Ackles - Paal Flaata - Daniel Eriksen - Edward Mustad - Joakim Tinderholt - Toini Knudtsen - Arne Ertnæs - Gøran Grini - Kjell Magne Lauritzen - Frederik Mustad - Håkon Høye - Ole Martin Røsten - Stig Sjøstrøm - Per Sarin Madsen - Christian Skaugen - Tron Taalesen - Geir Fragell - Vidar Torbjørnsen