Live er Sweetheart kjent for å trollbinde publikum med sin engasjerende, følelsesladede og stillfarne fremførelse. Harmoniene og de minimalistiske arrangementene etterlater ofte publikum i undrende stillhet. I 2021 og 2022 har Sweetheart spilte en rekke konserter i Oslo, Tromsø, Trondheim, Drammen, Kristiansand og Skien, mange av dem utsolgt. Feedback belønnet Sweethearts konsert på Driv i Tromsø med terningkast 6: «I Sweethearts tilfelle endte dette ekstra steget opp på et nivå der euforiske konsertopplevelser skapes. (...) Disse tandre låtene fremkaller den merkelige følelsen der man får lyst til å grine og juble om en annen. Sjelden har ‘søndagsmorramusikk’ fungert så godt på en fredag. Selv om Sweethearts fremføring er stillfaren, og metoden såre enkel, blir resultatet så jævla genialt denne kvelden.»

 

I 2020 meldte Sweetheart seg for alvor på den voksende americanabølgen – også omtalt som nordicana – med utgivelsen av debutalbumet «Sweetheart», som ble kritikerrost for sin lavmælte melankoli og omtalt som et av årets vakreste album. I 2021 ble de belønnet med Spellemannpris for sitt debutalbum i sterk konkurranse med Malin Pettersen, Darling West og Johan Berggren. Denne høsten fulgte duoen opp med EP-en «I Remember Us, My Dear», som fikk 8/10 av Musikknyheter: «Den smellvakre Running out of light er i god gammel, lavmælt Sweetheart-stil. (...) Jeg syns faktisk at Sweethearts nye minialbum/ep er bedre enn albumet fra i fjor.». Singlene er spilt på riksdekkende radio som Musikksjefen og plukket ut av redaktørene i Tidal og Spotify til toneangivende spillelister som «New Norwegicana» og «Nordic Folk».   

 

Sweetheart består nå av John-Arne Ø. Gundersen (gitar og vokal) og Anne Mette Hårdnes (piano og vokal). De har i vinter spilt inn sitt andre album i Athletic Sound, med Kai Andersen, og albumet kommer høsten 2023.

 

Hva passer bedre på en mørk lørdagskveld på høsten enn Sweetheart. Vi gleder oss stort til å kunne byde Sweetheart tilbake til Rockers og få fremført helt nytt låter i tillegg til de tidligere perler.

 

Spotify: https://open.spotify.com/artist/75jaVgVDT1W5N2Ap4j3vwr?si=W1jmoYTITUCXQzKzW6kGAQ

Facebook: https://www.facebook.com/sweetheartoslo?locale=nb_NO

Instagram: https://www.instagram.com/sweetheartoslo/