Etter noen flotte opplevelser i Brevik og Langesunds Kulturhus på høsten 2022, en fantastisk kveld som oppvarmingsband for Henning Kvitnes en julikveld i sommer, og mange flotte tilbakemeldinger med ønsker om å sette dette opp igjen. Så blir det gjensyn med konserten «Å sånn blæi det». I samarbeid med Rockers og John G scene så fyller vi Sentrumsgården med musikk, sang og gode historier lørdag den 28 oktober. 

 

«Å sånn blæi det» er en musikalsk vandring fra Brevik til Langesund fra sekstitallet fram til i dag med Pellik ved roret. Ideen ble til i etterkant av 30 års jubileumsrevy i Brevik i 2019. Pellik liker å skrive og brenner for lokalhistorie, og gikk i gang med ideer til ny revy. Men med pandemien og en splitta revygjeng, så stranda det ut i ingenting. Flere tekster var ferdige, Hyldesten til Sjøloftets grunder Kjetil Varn og andre Brevigianere var jo klare, så han tenkte jo at dette måtte jo folk få høre. Og etter to år med kulturell nedstengning, så sa han til meg selv; Til helvete med jantelov og bygdedyr, dette skal jeg få til. Så nå er han klar.

 

Tekster om folk og hendelser som har berørt Pellik sitt hjerte på godt og ondt opp gjennom livet ligger nå klare. Mye lokalhistorie som dere kommer til å kjenne dere igjen i. 

Sanger om Øyaguttane, Brevigianern, Breviks viktigste butikk Sanderød Sport, Oskar Rogde på Kinoen, Hu Lilly, Einar Gjeruldsen på haugen, om idretten, seilinga på Fjorden og selvfølgelig en hyldest til Krigsseilerne. Hvem husker vell ikke Lullen, Dadden og Affen. Kjente Breviksfjes blant mange som gav alt for vår frihet og velstand, for ikke å glemme kampen mot Gjelsten og deponiet, steget over brua med kallenavnet Judas av Furulund ... en kunne jo like godt emigrert til Amerika

 

En gang Breviker … alltid Breviker. Men etter hvert en ihuga Langesundspatriot. 

Så sangene fra ytterst i havgapet er en selvfølge. En hyldest til byen, Losen på Bukta, Sjømannsdrømmen og Oddemann, Krabbefisker’n som mistet livet på bukta. Viktoria og Wrightegaarden før og nå, Halgeir Skogens industrieventyr på Smitangen, John Gerhard Steen´s blues om mannen som fikk Wrightegaarden fram i lyset og lokket verdensstjerner til byen, og selvfølgelig Vivi, den siste avisreporteren av den gamle skolen som skrev om det som skulle skje, Vivi var alltid på plass, om den siste sommerkvelden og kjærligheten, historier om vanlige arbeidsfolk, å det å leve mens vi gjør det, og til slutt det å ha trua på morradagen. 

 

En konsert fylt med glede og gode minner, fri for svartmaling og krenkelser.

 

Bandet er jo reine gullrekka: 

Frode Kvisvik - gitarer 

Trond Gausnes - gitarer

Nikolae Bogdan - fiolin og trekkspill

Guttorm Guttormsen - saksofon, klarinett og fløyte

Truls F Gusfre - bass

Harald Hansen - tangenter

Rolf M Amundsen - slagverk

Hans Marius Graasvold - banjo

Geir Milton - lyd

Jørn Gunnar Akerhaugen Eilevstjønn - lys og bilde

 

Du er herved invitert på konsert - kjøp deg en billett og kom på forestilling i Sentrumsgården kulturhus i Langesund 28. oktober kl. 20.00.

 

Så sett av datoen å bli med på reisen gjennom over seksti år med lidenskap latter, tårer og mange minner.

 

Dørene åpner en time før annonsert konsertstart.

Arrangementet på Sentrumsgården Kulturhus har unummererte plasser med det er sitteplasser til alle.