Pop/rock indie band fra så langt sør på, som det går an å komme på det Sør-Amerikanske kontignent ... Patagonia, i Argentina. Det blir ikke mer eksotisk enn dette!

 

THE OTHERNESS består av Martin Cativa (gitar, vokal), Gonzalo Cativa (bass, vokal) Pablo Gaggioni (trommer) and Nico Kleihn (gitar)

 

I 2011 fant The Otherness ut av at Patagonias var for liten for dem og fikk organisert en klubbkonsert på The Water Rats i London sammen med Glen Matlock (fra Sex Pistols). Siden er det blitt flere gigs og UK turnéer med positiv omtale fra musikkritikerne

 

Gruff Jones fronting the Beach Boys - Damian Jones, NME

 

Like a punk rock take on the early Beatles - John Robb, frontmann i Goldblade og The Members

 

Like the missing link between The Beatles and The Clash - Mark Ray, Louder Than War

 

Fra 2015 til 2019 spilte de på en del festivaler og turnerte i Sør-Amerika, UK, Tyskland, Østrike og Nederland med stor suksess samtidig med at de utga flere singler og EP’er. Covid-19 satte en effektiv stopper for turnevirksomheten, men The Otherness fikk landet en plateavtale med det uavhengige tyske plateselskap Motor Music. 

 

Endelig i 2021kom deres debutalbum «LMIRL» (står for Let’s Meet In Real Life), som ble utgitt worldwide. Albumet medførte mer turnévirksomhet og en del TV-opptredener både i UK og rundt om i Sør-Amerika. Endelig på høsten 2022 slapp de EP’en «A New Resistance»

 

The Otherness henter i inspirasjon fra så forskjellige artister som Aretha Franklin, James Brown, Fats Domino, Sam Cooke, Lead Belly og The Clash.

 

The Otherness blir det mest eksotiske bandet som du kan oppleve i Grenland i 2024! 

 

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5TBYqdpnL8B5fMfVyOTBUs?si=w8p0tpkpTWuDleTksVdLuw

Facebook: https://www.facebook.com/OthernessRock/

Instagram: https://www.instagram.com/the_otherness/