Endelig er det et nytt album ute fra eń av Europas aller beste blues-gitarister!

 

Bjørn Berge bør være et velkjent navn for de fleste etter nesten 20 år som artist. Han har gjort flere albuminnspillinger, mottatt to Spellemannpriser, reist omkring i store deler av verden de siste 15 årene.

 

Han har besøkt gitar-/jazz-/blues-/rockefestivaler og klubber rundt omkring i land som feks. Belgia, Canada, Danmark, England, Frankrike, Nederland, Russland, Sveits, Tyskland, Ukraina og USA.

 

Hans ”fingerstyle” og energi er det ikke mange som gjør han etter og hans unike nivå har gjort han til en ettertraktet artist og gitarist ute i verden. Han opptrer stort sett alene på scenen, da dette gir han store muligheter for egne tolkninger og improvisering, ikke minst i livesammenheng.

 

Musikken hans er vanskelig å sette i bas̊ da han kombinerer flere musikalske sjangere, men i hovedtrekk befinner han seg i blues-/folk-/jazz-segmentet ispedd elementer fra blant annet rock og funk. Han fremfører stort sett eget materiale, men han gjør også sine egne tolkninger og versjoner av lat̊ er fra artister/band som Red Hot Chili Peppers, John Butler Trio, Joni Mitchell og Motorhead for å nevne noen.

 

I februar ‘19 slapp han et splitter nytt album! Bjørn Berge «Who else?» inneholder ni nye låter, og alt materialet er denne gangen egenkomponert. Dette har ført til at musikken er proppet full av energi og dynamikk, og attpåtil tatt i en ny, spennende retning. De som liker Bjørn Berges musikk og gitarspill fra tidligere vil definitivt ikke bli skuffet. Her snakker vi drivende tette blues- og rockelåter ispedd pustepauser underveis.