Sentrumsgården kulturhus

Lucky 13 og Rockers er stolte av å ha lokket et av fyrtårnene på den danske musikkscene til å ta turen over Skagerak. ALLAN OLSEN er en av Danmarks mest populære artister innen vise/rock. Han har mer enn 20 plateutgivelser og over 40 år med turnévirksomhet i ryggsekken.

ALLAN OLSEN har 5 ganger mottatt Grammy/Danish Music Awards (danske Spellemannspris) og både Björn Afzelius-prisen og Skagenfestivalens Hæderspris i 2000 for å nevne noen.

ALLAN OLSEN som er medforfatter på en av Bjørn Eidsvågs mest populære sanger ”Skyfri Himmel”. Han har gjennom sin karriere spilt på stort sett alle danske festivaler, fra Smuk Fest, Tønder-festivalen (Langesunds vennskapsby) til Skagen-festivalen, i tillegg til alt hva som finnes av spillesteder, klubber og teatre.

Musikalsk er ALLAN OLSEN vanskelig å sjangre-bestemme. Han har gjennom sin lange karriere vært innen om alt fra svingende til mer mainstream rock, over til det mer eksperimenterende og til det roots/folk-orienterende. Han er inspirert av artister som Langesundskjenningene Bob Dylan og Leonard Cohen samt Neil Young. Hans gitarspilling er inspirert at irsk, skotsk og engelsk tradisjonell musikere som Martin Carthy, John Martyn, Nic Jones, Bert Janscjh og John Renbourn for å nevne noen.

ALLAN OLSEN har også utgitt to erindringsbøker ”Tilfældigt strejfet” i 2015 og ” Laksetrappen: Et Skævt tilbageblik” i 2019 som ble kalt mesterverker av den danske pressen og som ble bestsellere hos leserne.

De siste par årene har han turnert og opptrådt alene med sine låter og gitarer på de mindre scener i Danmark. I disse dager er han midt i turneen ”På Aveje” som bringer ham Danmark rundt på mer enn 50 konsertsteder han aldri har spilt før. Turneen er totalt utsolgt.  I Pinsen 2020 bringer ”På Avveje” turneen ALLAN OLSEN på avveie helt til Norge og den vakre og idylliske kystbyen Langesund på Telemarkskysten kun 4 ½ time fra Hirtshals.

ALLAN OLSEN er alltid en garantist for et sjeldent høyt nivå i sine forestillinger. Kanskje fordi han aldri har mistet respekten for sitt vakre publikum …

Se mer på http://www.allanolsen.dk eller https://www.facebook.com/allanolsen49/

Du kan høre ALLAN OLSEN på Spotify https://open.spotify.com/artist/4OobrexSUrMceub0gxr4EI?si=6e3fZtcCRkCG8tk6FYGZ3w

BREV FRÅN KOLONIEN har spesialisert seg i Cornelis Vreeswijk sine låter. Det er kanskje Skandinavias beste Cornelis Vreeswijk tolker med Erik Spets Sandvik i front.

facebook.com/brevfraankolonien

FINN STOKKE er en av Skiens store låtskrivere som gjestede Rockers høsten 2019 til stor begeistring for publikum. Vi påstår at Finn Stokke er en av Grenlands største vise-låt skrivere og tolkere.

facebook.com/finnstokkemusikk

I samarbeide med Quality Hotel Skjærgården selges det i tillegg til kun konsertbillett også pakke med konsertbillett og overnatting på hotell.

Quality Hotel Skjærgården https://www.nordicchoicehotels.no/hotell/norge/langesund/quality-hotel-skjargarden/

Fergebillet fra Danmark til Langesund må bestilles direkte hos Fjordline på https://www.fjordline.com/da